Det engelske fodboldforbund FA og Premier League bakker i øjeblikket op om en ny reform af turneringsstruktur for de bedste engelske fodboldrækker, udpillet er kommet fra The Football League, som styrer de tre rækker med professionel fodbold på niveauet lige under Premier League.

Reformen går ud på at skabe en ekstra division, mod at man skærer ligaerne til så der kun er 20 hold i hver. Lige nu er der 20 hold i Premier League, mens der i de resterende ligaer Championship, League 1 og League 2 er 24 hold. Hvis den ønskede reform fra The Football League gennemføres, vil der fra sæsonen 2019-2020 være fem landsdækkende rækker i England med professionel fodbold med 20 hold i hver række, hvilket er yderst bemærkelsesværdigt i sig selv.

Blandet modtagelse

Turneringsreformen får opbakning fra det engelske fodboldforbund FA og Premier League, der begge påpeger at det kan være med til at forhindre overbelastning af kalenderen, og samtidig kan det bidrage positivt til at forbedre økonomien blandt klubberne. Mens organisationerne i engelsk fordbold ser ositivt på dette, har forslaget fået en blandet modtagelse blandt klubberne. Det er specielt tabet af antallet hjemmekampe og indtægterne herfra, der ser ud til at være omdrejningspunktet, da man går fra 23 til nu 19 efter den nye struktur.

Intet er endnu vedtaget, og om forslaget skal gennemføres, skal det have opbakning blandt 90 procent af de nuværende 72 klubber i Football League. Afstemning er dog ikke før den årlige generalforsamling i juni 2017 – så der går forsat en rum tid inden vi kender udsigterne til den nye struktur.

Det bliver spændende at følge om der fra 2019 kommer en ny turnering i England at bette på, vi følger udviklingen nøje her på BettingOdds.dk. Premier League i sig selv vil ikke blive berørt direkte at ændringerne, mens alle ligaer under vil ændre sig.