Vi har fået skilt de første 8 hold fra, og nu begynder EM-slutrunden rigtigt med knald eller fald kampene i 1/8-finalerne. De tilbageværende 16 hold skal nu kæmpe om at blive Europas bedste fodboldhold. De første 2 uger har budt på lidt af hvert, og intet hold har rigtig taget førertrøjen, og sat sig som storfavorit inden de afgørende kampe.

Tyskland – spiller de sig nu varme?

Tyskland, der altid spiller sig ind i turneringen, mangler forsat at vise de offensive takter, der skal give dem den første EM titel i 20 år. Deres defensiv har stået stærkt, men offensive kræfter som Müller, Götze og Gomez mangler det sidste før de har stemplet fuldt ind i EM-slutrunden – men ingen tør vel afskrive tyskerne, de bliver bare bedre og bedre som turneringen skrider frem. Det bliver svært at se, hvordan Slovakiets svage offensiv skal kunne drille Boateng og Hummels i det tyske midterforsvar.

Er hjemmebanepresset for stort for Frankrig?

Frankrig har langt fra været imponerende, og ser ud til at have problemer med at stå for hjemmebanepresset. Holdet lever på enkelt stående individuelle kræfter i håbet om en finaleplads, det virker til tider spinkelt. Dimitri Payet har været turneringens helt store spiller, men andre må vise sig frem hos franskmændene om de vil hele vejen. Irland burde dog være overkommelig opgave for hjemmebane holdet, Martin O’Neills tropper mangler den fornødne erfaring, når det kommer til denne type betydningsfulde kampe.

Hvem vinder den første store kamp under EM?

Spanien og Italien bliver EM turneringens største kamp indtil nu – de to landsholdsgiganter tørner nu sammen allerede 1/8-finalerne, Sergio Ramos må ærgre sig over det brændte straffespark mod Kroatien, det gav Spanien andenpladsen i puljen og en langt hårdere vej til finalen. Spanien ser stærke ud offensivt, med en yderst stærkt spillende Andrés Iniesta, dog har Juve grundstammen i det italienske forsvar spillet sig varme i de 3 indledende kampe – det bliver en kamp mange ser frem til at følge.

Skal Kroatien regnes med blandt favoritterne

Kroatien har vist sig som en af de bedste outsidere med Perisic, Rakitic og Modric som de absolut bærende kræfter. De har med sejren over Spanien og førstepladsen i puljen tilmed skabt sig den bedste udgangsposition for en semifinaleplads. Holdet har bredden til at nå langt i turneringen, vi må dog håbe på at holdets tilskuere ikke risikere deres videre færd. Ronaldo spillede sig dog ind turneringen i Portugals sidste gruppekamp, men er det nok til at stoppe kroaterne?